Turnaj v Soběslavi

15.02.2014 20:01

Turnaj v Soběslavi

Netrvalo to dlouho, ještě úplně nevyprchali emoce z předchozího turnaje a už bojujeme o další Kovy. Všichni jsme věděli, že to nebude tak veliké, ale každý zápas nebo turnaj, kde si kluci zahrají, je důležitý pro jejich "hokejový" vývoj. Musí přeci sbírat zkušenosti, a to nejen na ledě. 

Myslím si, že se v šatně kluci modlili, aby tentokrát byli v tom "druhém" týmu než v Budějovicích. Budu se opakovat, ale myslím si, že mezi kluky nejsou takové rozdíly, aby mohli být jednoznačně rozděleni na "A" nebo "B". A opakovat se budu i v tvrzení, že být v "Áčku" není, vzhledem k výsledkům, až tak za oměnu. Ale na druhou stranu jsem rád, že si většina kluků vyzkoušela i ten "druhý tým", alespoň snad utichnou spory našich borců.

Tentokrát Vám mohu komentovat pouze výkon našich Kohoutů "B", kteří se na začátku prvního zápasu nejspíš dohodli, že nás rodiče a trenéry trochu potrápí. Vstoupili do utkání ve vlažném tempu, chvilkami se zdálo, že se přišli podívat, jak to soběslavští hrají a nebýt Alexe, nemusel být výsledek tak jednoznačný. Už jen fakt, že první branka padla až ve 13. minutě to potvrzuje. Od té chvíle to teprve vypadalo, že se kluci snaží hrát. Jediné, co jsme museli stále opakovat, byly pokyny ke zrychlení a důrazu v osobních soubojích. Jinak zápas, až na pár vyjímek, dokončili v naší režii před soupeřovou brankou. Co se týká druhého utkání, už to nebylo tak jednoduché. Ale opět jsme se mohli spolehnout na brankáře, který zabránil několika nájezům soupeře po prohraných osobních soubojích v počátku boje. Naštěstí klukům došlo mnohem dřív, než v předešlém střetnutí, že musí přidat. Byl to hokej "nahoru a dolu", a bylo se na co koukat. Opravdu vyrovnaný zápas s minimálním rozdílem branek. Ale i tento boj kluci nevzdali a vydřeli zasloužené vítězství, které jim zajistilo Zlato. 

Jediné, co bych chtěl klukům vytknout - "Nezapomínejte poděkovat fanouškům za podporu :-)"

Ještě si počkáme na vyjádření trenérů, ale ze strany "B" mohu kluky pochválit a pogratulovat k vítězství, Pepa.

 

Krátké vyjádření k turnaji v Soběslavi – Tým A

Dne 15. 2. 2014 jsme se zúčastnili krátkého turnaje v Soběslavi, tedy dalšího boje o medaile. Turnaj byl krátký, odehráno bylo rychle a opět se dostalo na rozdělení týmu do A a B. Kluky jsme se snažili oproti turnaji v ČB prohodit, aby si všichni okusili tu „silnější“ skupinu. S každým týmem se hráli dva zápasy za sebou, přičemž jeden zápas trval dvacet minut. Jako první jsme se utkali s domácí Soběslaví, začátek prvního zápasu byl trošku vlažnější, Soběslav se rychle dostala do vedení po proměněném trestném střílení, poté jsme soupeře přehrávali, šancí bylo hodně, ale ne a ne dát gól. Naštěstí jsme pár minut před koncem z dorážky vyrovnali – 1:1. Druhý zápas byl téměř identický se zápasem prvním, opět jsme prohrávali po trestném střílení, které jsme poté také dostali, ale nepodařilo se nám jej proměnit. Vyrovnání přišlo dříve, někdy v půlce zápasu a opět se nám urodil výsledek 1:1. Celkově shrnuto, velká škoda, že se nám nepodařilo Soběslav alespoň v jednom utkání porazit, jelikož jsme byli v obou zápasech lepším týmem a což poté rozhodlo o našem horším umístění.

Druhé dvojutkání nás čekal tým Českých Budějovic. Pro kluky i přes varování velké prozření, než jsme stačili přeřadit na vyšší obrátky, rychle jsme prohrávali o několik branek, chyběl hlavně pohyb, kluci už po šesti, sedmi brankách byly frustrovaní a šlo jen o to první zápas dohrát – 1:11. Budějovice hráli svůj první zápas v turnaji, což se určitě projevilo. Druhý zápas přinesl podstatné zlepšení, kluci si dokázali, že i se silnějším soupeřem se dá hrát, zlepšilo se bruslení, kluci bránili po hlavě na 100%, padali do střel, velká obětavost a ode mě za tento zápas velká pochvala. Nicméně výsledek 0:4 z našeho pohledu, šancí bylo více, škoda, že jsme nedali alespoň jeden, dva góly.

Soběslav uhrála v posledním zápase s Budějovicemi remízu, a tudíž jsme skončili třetí. Výhrady mám hlavně k bruslení, pořád jsme někde pokukovali a čekali, jak se hra vyvine. Pro kluky byl turnaj určitě dobrou zkušeností a zároveň přínosem, především s Budějovicemi, kdy jsme se nevzdali a pořád bojovali o výsledek. Klukům díky za výkon a gratuluji k medailím.

 

Takto okomentoval výkon týmu tréňa Láďa.